Harga Susu Friso Gold

Friso Gold merupakan salah satu susu yang dapat membantu memenuhi keperluan nutrisi kanak-kanak untuk pertumbuhan dan perkembangan yang optimum.

Kerana kanak-kanak memerlukan pengambilan nutrisi yang lengkap dan seimbang setiap hari, bukan sahaja melalui makanan yang kaya dengan nutrien seperti telur, kacang, dan pelbagai buah-buahan dan sayur-sayuran.

Jika anda masih tidak pasti sama ada keperluan nutrisi anak telah dipenuhi atau tidak, anda boleh menambahnya dengan meminum susu tumbesaran seperti Friso Gold.

Susu ini mengandungi nutrien penting yang diperlukan oleh kanak-kanak dalam perkembangan mereka, seperti protein, kalsium, vitamin D, dan zat besi.

Dengan pemberian susu Friso Gold, ibu-ibu lebih yakin bahawa anak-anak mereka mendapat nutrisi yang mencukupi dan seimbang untuk pertumbuhan dan perkembangan yang optimum.

Berikut adalah maklumat lebih lengkap tentang kelebihan, jenis, dan senarai harga susu Friso Gold yang wajib anda ketahui:

Kelebihan Susu Friso Gold

Banyak kelebihan yang membuatkan susu Friso Gold mampu bersaing dengan jenama lain seperti susu dugro, berikut antaranya:

1. Dihasilkan dengan Konsep Grass to Glass

Konsep Grass to Glass digunakan untuk memberi perhatian kepada setiap peringkat pemprosesan susu, daripada rumput untuk dimakan hinggalah kepada menghidangkan susu dalam gelas.

Ini dilakukan untuk menjaga kualiti susu dan kebaikan semulajadinya, supaya anak-anak dapat merasai khasiat susu dengan lebih lengkap.

Dengan cara itu susu yang dihasilkan pastinya berkualiti tinggi kerana setiap proses sentiasa dipatuhi dengan ketat.

2. Menggunakan Teknologi Locknutri

Friso Gold juga menggunakan teknologi Locknutri untuk mengekalkan kualiti protein semulajadi dalam susu daripada rosak semasa proses.

Supaya protein semulajadi lebih mudah dihadam tanpa membuat perut tidak selesa.

Dengan cara itu perkembangan otot dan otak kanak-kanak dapat berlaku dengan sempurna dan kebolehan fizikal dan kognitif kanak-kanak menjadi lebih baik.

3. Pemprosesan Single Process

Selain menggunakan teknologi locnutri, Friso Gold juga dihasilkan menggunakan kaedah Single Process, dimana susu hanya melalui proses pemanasan tanpa suhu yang berlebihan.

Dengan kaedah ini, kualiti nutrien dalam susu terjaga dan mudah diserap oleh badan anak tanpa sebarang nutrien terbuang semasa proses pembuatan.

4. Penuh dengan Nutrien Lengkap dan Seimbang

Susu Friso Gold juga diperkaya dengan nutrien seperti ALA, LA, Nukleotida, Prebiotik, vitamin A, vitamin C, vitamin E, zink, zat besi, kalsium dan selenium.

Pemakanan lengkap ini berada pada tahap yang seimbang supaya dapat membantu memenuhi keperluan nutrisi anak-anak dan memastikan tubuh badan mereka kuat dari dalam.

5. Dikemas dengan Protection Lid

Bagi mengekalkan kebaikan susu Friso Gold, pembungkusan dilengkapi dengan Protection Lid atau penutup ketat yang melindungi susu daripada pencemaran luar.

Selain itu, terdapat juga tempat untuk menyukat sudu dengan alat penyukat yang tepat supaya bahagian sudu tidak bercampur di dalam bungkusan susu.

Dengan cara itu, khasiat dalam susu dapat dikekalkan dalam gelas anak dan ibu akan dapat meminimumkan risiko pencemaran bakteria dari luar.

6. Dapatkan Syor Doktor

Berdasarkan hasil tinjauan yang dijalankan di China menunjukkan bahawa kanak-kanak yang meminum susu Friso Gold berkemungkinan kecil mengalami gangguan penghadaman ringan atau gangguan imun.

Daripada keputusan ini, ramai pakar kesihatan mengesyorkan bahawa kanak-kanak di Asia Tenggara dan Rusia yang terdedah kepada gangguan pencernaan ringan minum susu Friso Gold.

Ini menunjukkan bahawa Friso Gold adalah formula yang selamat dan sihat untuk bayi.

Jenis Susu Friso Gold

Berikut adalah beberapa jenis produk tenusu Friso Gold yang anda boleh dapatkan di pasaran

1. Frisomum Gold

Susu Frisomum Gold
Susu Frisomum Gold (amazon.sg)

Frisomum Gold ialah susu untuk wanita hamil dan menyusu yang kaya dengan nutrien dan mengandungi prebiotik untuk mengekalkan kesihatan penghadaman dan mengurangkan sembelit.

Selain itu, susu ini juga mengandungi ALA, LA, nukleotida, asid folik, kalsium dan zat besi yang baik untuk memenuhi keperluan nutrisi semasa mengandung dan menyusu.

Dengan meminum susu ini, perkembangan janin dari masa mengandung dan menyusu akan terjamin dari luar dan dalam.

2. Frisolac Gold 1

Susu Friso Gold 1
Susu Friso Gold 1 (e-bebek.com)

Frisolac Gold 1 adalah formula khas untuk bayi baru lahir dari 0 hingga 6 bulan.

Susu ini mengandungi protein, probiotik, prebiotik, nukleotida, dan kolin yang penting untuk tumbesaran bayi dan perkembangan otak.

Namun, penggunaan susu ini hendaklah atas nasihat doktor kerana susu terbaik untuk bayi adalah susu ibu.

3. Frisolac Gold 2

Susu Friso Gold 2
Susu Friso Gold 2 (sgbabyreview.com)

Frisolac Gold 2 ialah formula lanjutan daripada Friso Gold 1 untuk mengoptimumkan tumbesaran kanak-kanak berumur 6 hingga 12 bulan.

Sama seperti Friso Gold 1, susu ini juga mengandungi nutrien penting seperti protein, probiotik, prebiotik, nukleotida, dan kolin yang melindungi dan mengekalkan proses perkembangan otak.

4. Friso Gold 3

Susu Friso Gold 3
Susu Friso Gold 3 (fairprice.com)

Susu Friso Gold 3 adalah susu untuk kanak-kanak berumur 1 hingga 3 tahun yang dilengkapi dengan teknologi Locknutri yang mengekalkan kualiti nutrisi semulajadi susu.

Dengan cara itu, kualiti tidak berubah semasa proses pemanasan supaya mudah dihadam oleh badan.

Selain itu, susu ini diperkaya dengan pelbagai khasiat yang baik untuk perkembangan kanak-kanak seperti prebiotik, nukleotida, vitamin A, C dan E, zink, zat besi dan selenium.

Nutrien ini boleh membantu mengoptimumkan perkembangan fizikal kanak-kanak dan membantu meningkatkan sistem imun kanak-kanak.

5. Friso Gold 4

Susu Friso Gold 4
Susu Friso Gold 4 (fairprice.com)

Susu Friso Gold 4 adalah susu untuk kanak-kanak berumur 3 hingga 12 tahun yang semakin aktif meneroka persekitaran mereka.

Susu ini juga dibuat menggunakan teknologi Locknutri dan diperkaya dengan pelbagai khasiat yang baik untuk tumbesaran dan perkembangan kanak-kanak.

Contohnya, seperti prebiotik, probiotik, nukleotida, vitamin A, C, E, zink, dan selenium.

Nutrien ini membantu meningkatkan sistem imun kanak-kanak dan mengekalkan kesihatan penghadaman.

Senarai Harga Susu Friso Gold

Harga Susu Friso Gold
Harga Susu Friso Gold (ayamkitafresh.com)

Berikut adalah senarai harga susu Friso Gold murah yang anda boleh dapatkan di pasaran Malaysia:

Jenis Susu Friso GoldHarga
Frisomum Gold 400grRM29.46
Friso Gold 4 400grRM36.64
Friso Gold 3 400grRM41.40
Frisolac Gold 2 400grRM43.37
Frisolac Gold 1 400grRM48.61
Frisolac Gold 1 600grRM58.20
Frisolac Gold 2 600grRM71.90
Friso Gold 4 900grRM79.18
Frisolac Gold 2 900grRM83.88
Friso Gold 3 900grRM86.72
Frisolac Gold 1 900grRM87.26
Friso Gold 3 1.2kgRM87.90
Friso Gold 4 1.2kgRM89.96
Frisolac Gold 1 1.2kgRM146.90

Harga yang disenaraikan di atas adalah tertakluk kepada perubahan dan berbeza-beza bergantung pada saiz pakej dan tempat anda membelinya.

Walau bagaimanapun, anda masih boleh menggunakan senarai harga ini sebagai bahan rujukan dan menganggarkan kos yang anda perlukan sebelum membeli susu yang anda perlukan.

Itulah serba sedikit maklumat mengenai senarai harga susu Friso Gold yang perlu anda ketahui.

Semoga maklumat ini dapat membantu dan berguna untuk anda, itu sahaja dan terima kasih.

Blok O

Bloko - Penulis bebas di Senaraiharga.com, saya sentiasa cuba menulis dengan sepenuh hati dan melalui penyelidikan yang mendalam.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

About Blok O

Bloko - Penulis bebas di Senaraiharga.com, saya sentiasa cuba menulis dengan sepenuh hati dan melalui penyelidikan yang mendalam.

Leave a Comment