Harga BMW i4 M50

Semak BMW i4 M50 jika anda ingin membeli kereta elektrik berprestasi tinggi yang juga mewah, bergaya, dan baik untuk alam sekitar.

Ini adalah model M elektrik pertama BMW dan baru sahaja tiba di Malaysia. Berikut adalah beberapa perkara penting tentang kereta indah ini.

Exterior BMW i4 M50

BMW i4 M50 Review
BMW i4 M50 Review

BMW i4 M50 memaparkan reka bentuk yang licin dan futuristik dari luaran, yang datang daripada fakta bahawa ia adalah kereta elektrik dan berasal dari jenama M.

Ia mempunyai grille buah pinggang yang besar dengan salur vertikal, lampu LED adaptif dengan lampu siang berbentuk U, dan lencana M yang menonjol di bahagian depan.

Dengan roda aloi ringan M 19 inci, insang M pada fender depan, dan pintu tanpa bingkai, profil sisi kereta ini licin dan aerodinamik.

Bagian belakang kereta ini menonjol dengan sisipan difuser belakang, spoiler belakang M, dan dua ekzos, memberikan penampilan yang sporty dan bertenaga.

Kereta ini datang dengan beberapa pilihan warna untuk eksteriornya. Ini membantu anda memilih BMW i4 M50 colour yang paling sesuai dengan gaya anda.

Interior BMW i4 M50

BMW i4 M50 Interior adalah luas dan mewah dengan bahan berkualiti tinggi dan sentuhan M.

Kereta ini mempunyai ruang kepala dan kaki yang mencukupi untuk lima orang duduk dengan selesa.

Kulit Vernasca digunakan untuk menutupi kerusi, yang hadir dalam dua warna (Hitam dengan Jahitan Kontras Biru dan Cognac).

Kerusi juga boleh diubahsuai secara elektronik, dipanaskan dan disejukkan, serta dapat mengingat kedudukan pemandu.

Papan pemuka yang moden dan mudah mempunyai kumpulan alat digital 12.3 inci dan skrin sentuh 14.9 inci di tengah yang menjalankan BMW OS 8.

Sistem infotainment boleh disambungkan dengan Apple CarPlay dan Android Auto. Ia juga dilengkapi dengan pengecas Qi tanpa wayar untuk peranti yang serasi.

Kereta ini juga mempunyai

 • Headliner M Anthracite
 • sistem kawalan iklim tiga zon
 • sistem pencahayaan ambient
 • sistem bunyi keliling Harman Kardon 525 watt dengan 17 pembesar suara.

Baca Juga: Harga BMW i4

BMW i4 M50 Engine Specs

BMW i4 M50 dilengkapi dengan dua enjin BMW M eDrive, satu untuk setiap gandar. Bersama-sama, mereka menghasilkan 544 PS dan 795 Nm tork puncak.

Ini membolehkan kereta bergerak dari 0 hingga 100 km/j dalam masa hanya 3.9 saat dan mencapai kelajuan maksimum 225 km/j.

Enjin ini dipadankan dengan bateri litium-ion 83.9-kWh, yang memberikan jarak sehingga 510 km dengan satu cas.

Dengan pengecas DC 200 kW, bateri boleh dicas dari 10% hingga 80% dalam masa hanya 31 minit. Ini dikenali sebagai “pengecasan pantas”.

Kereta ini juga boleh dicas dengan pengecas AC 11 kW, yang memerlukan kira-kira 8 jam 15 minit untuk mengisi bateri sepenuhnya.

BMW i4 M50 Safety

BMW i4 M50 Safety
BMW i4 M50 Safety

BMW i4 M50 dilengkapi dengan banyak ciri keselamatan dan sistem yang membantu pemandu memastikan perjalanan yang selamat dan selesa. Berikut adalah beberapa ciri ini:

 • Active Protection for Pedestrians
  Sistem ini mengesan pejalan kaki di depan kereta dan memberi amaran kepada pemandu jika ada risiko perlanggaran. Jika pemandu tidak bertindak balas, sistem ini boleh memohon brek secara automatik untuk mengelakkan atau mengurangkan impak.
 • Acoustic Protection for Pedestrians
  Sistem ini mengeluarkan bunyi buatan apabila kereta memandu dengan kelajuan rendah atau memusing untuk memberitahu pejalan kaki tentang kehadirannya.
 • Driving Assistant Professional:
  Sistem ini termasuk cruise control with stop-and-go function, lane keeping assist, lane change assist, steering and lane control assist, cross-traffic alert, evasion aid, emergency stop assist, dan wrong-way warning.
 • Parking Assistant Plus
  Sistem ini termasuk kamera pandangan belakang, kamera pandangan sekeliling, pembantu letak kereta dengan fungsi stereng dan brek automatik, pembantu membalikkan yang menelusuri 50 meter terakhir pergerakan kereta dalam gigi undur, dan pandangan 3D jauh yang membolehkan pemandu melihat persekitaran kereta pada telefon pintar mereka.

BMW i4 M50 Color Choice

BMW i4 M50 boleh didapati dalam lima warna luaran:

 • Mineral White metallic
 • Black Sapphire metallic
 • Sanremo Green metallic
 • M Portimao Blue metallic
 • M Brooklyn Grey metallic
 • BMW Individual Aventurine Red metallic

Pilihan warna dalaman adalah

 • Leather ‘Vernasca’ Black/contrast stitching Blue Black
 • Leather ‘Vernasca’ Cognac decor stitching Black

Baca Juga: Harga BMW i5

BMW i4 M50 Technology

BMW i4 M50 penuh dengan ciri teknologi tinggi yang menjadikannya lebih cepat, lebih selesa, dan lebih mudah digunakan. Berikut adalah beberapa ciri ini:

 • BMW OS 8:
  Ini adalah sistem operasi terbaru dari BMW yang memacu sistem infotainment kereta. Ia mempunyai antara muka yang mesra pengguna yang boleh disesuaikan mengikut keutamaan pemandu. Ia juga menyokong kemas kini melalui udara untuk perisian dan peta.
 • BMW Intelligent Personal Assistant
  Ini adalah pembantu digital yang diaktifkan oleh suara yang boleh menanggapi arahan dan pertanyaan bahasa semula jadi. Ia juga boleh mempelajari tabiat dan keutamaan pemandu dan memberikan cadangan dan tip yang disesuaikan.
 • BMW Live Cockpit Professional
  Ini adalah kumpulan alat digital yang memaparkan pelbagai maklumat dan tetapan kereta, seperti kelajuan, navigasi, media, mod memandu, dan status bateri. Ia juga boleh dikonfigurasi untuk menunjukkan pandangan dan tata letak yang berbeza mengikut keperluan pemandu.
 • BMW Head-Up Display
  Ini adalah sistem projeksi yang memaparkan maklumat utama di cermin hadapan, seperti kelajuan, navigasi, tanda trafik, dan amaran. Ini membantu pemandu menjaga mata mereka di jalan dan mengelakkan gangguan.
 • BMW Drive Recorder
  Ini adalah ciri yang merekam video sekitar kereta menggunakan kamera sistem bantuan pemandu. Ia boleh diaktifkan secara manual atau secara automatik dalam kes kemalangan. Video yang dirakam boleh dilihat di skrin tengah atau dipindahkan ke peranti USB.

Senarai Harga BMW i4 M50 Malaysia

BMW i4 M50 Price
BMW i4 M50 Price

Di Malaysia, BMW i4 M50 price malaysia ialah RM445,800 (OTR tanpa insurans).

Pelanggan juga mendapat jaminan bateri lapan tahun/160,000 km apabila membeli kereta.

Berikut senarai harga BMW i4 M50 dan harga bulanan yang boleh Anda dapatkan di Semenanjung Malaysia

VarianHargaHarga Bulanan
ElektrikRM445,800RM6,304

Monthly harga BMW i4 M50 di atas adalah sah untuk Semenanjung Malaysia, dengan bayaran pendahuluan 10% dalam tenure 5 tahun.

Baca Juga: Harga BMW i7

BMW i4 M50 Pros and Cons

BMW i4 M50 adalah kereta elektrik yang mengagumkan yang menawarkan banyak kelebihan, seperti:

 • Reka bentuk luaran futuristik dan sporty
 • Dalaman premium dan luas dengan hiasan M
 • Prestasi yang kuat dan responsif dengan pacuan semua roda
 • Jarak memandu yang panjang dan keupayaan cas pantas
 • Ciri teknologi maju dan sistem bantuan pemandu

Walau bagaimanapun, kereta ini juga mempunyai beberapa kekurangan, seperti:

 • Ruang kerusi belakang rasa di bawah purata
 • Reka bentuk depan boleh menjadi kontroversi bagi sesetengah orang
 • Harga yang tinggi berbanding dengan kereta elektrik lain

Kesimpulan

BMW i4 M50 adalah kereta elektrik yang hebat yang menunjukkan bagaimana jenama melihat masa depan prestasi dan mobiliti lestari.

Ia adalah model M elektrik pertama di Malaysia, dan ia menyeronokkan untuk memandu dan tidak mengeluarkan apa-apa pencemaran.

Ia juga mempunyai dalaman yang selesa dan mewah, jarak jauh, dan banyak ciri teknologi.

BMW i4 M50 boleh menjadi pilihan yang baik jika anda ingin kereta elektrik mewah yang bergaya, cepat, dan berkesan.

Blok O

Bloko - Penulis bebas di Senaraiharga.com, saya sentiasa cuba menulis dengan sepenuh hati dan melalui penyelidikan yang mendalam.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

About Blok O

Bloko - Penulis bebas di Senaraiharga.com, saya sentiasa cuba menulis dengan sepenuh hati dan melalui penyelidikan yang mendalam.

Leave a Comment